Κατασκευή Ιστοσελίδων για ΑμεΑ – Επιδότηση ΕΣΠΑ

Κατασκευή Ιστοσελίδων για ΑμεΑ επειδή η προσβασιμότητα στον κυβερνοχώρο δεν είναι πολυτέλεια, αλλα αναγκαιότητα.
Κατασκευάζουμε ιστοσελίδες με συμμόρφωσή στο πρότυπο WCAG 2.0 AA, το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για να επιδοτηθεί  μέσω του ΕΣΠΑ.

Ιστοσελίδα για ΑμεΑ, γιατί;

  • Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι θεμελιώδης αρχή για την ισότιμη συμμετοχή όλων των ατόμων στην κοινωνία και την πληρέστερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ ), η εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί ουσιαστικό μέσο για την πρόσβαση σε πληροφορίες, υπηρεσίες και ευκαιρίες που διαμορφώνουν τη ζωή τους.
  • Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης προσφέρει προγράμματα που ενισχύουν οικονομικά την ανάπτυξη ιστοσελίδων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ένας βασικός όρος για την επιδότηση μιας τέτοιας ιστοσελίδας μέσω του ΕΣΠΑ είναι η απόλυτη συμμόρφωσή της με το πρότυπο WCAG 2.0 Επίπεδο ΑΑ.
  • Η All Web Keys σας παρέχει όλες τις απαραίτητες βεβαιώσεις προσβασιμότητας που απαιτούνται για την ενσωμάτωση της ιστοσελίδας σας στο εκάστοτε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Κατασκευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδας για ΑμεΑ :

Ας εξετάσουμε αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας που απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ):

  • Να είναι κειμενοκεντρική (Text-oriented)
  • Να μην περιέχει βίντεο ή ήχο
  • Να διαθέτει ιεραρχημένη δομή
  • Να έχει απλοποιημένη διάταξη
  • Να παρέχει μηχανισμούς πλοήγησης που βοηθούν τους χρήστες
  • Να διαθέτει ευανάγνωστο περιεχόμενο
  • Να προσφέρει προβλέψιμο περιεχόμενο

Επιδότηση ΕΣΠΑ: Πώς ελέγχουμε ότι μία σελίδα είναι σύμφωνη με το πρότυπο WCAG 2.0.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για τον έλεγχο των ιστοσελίδων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ακολουθούν το πρότυπο WCAG 2.0 AA είναι τα διεθνή εργαλεία ελέγχου. Πιό συγκεκριμένα οι σελίδες ελέγχονται με το: Έτσι σας παρέχουμε τις απαραίτητες βεβαιώσεις προσβασιμότητας για να μπορείτε να πάρετε επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ,
Κατασκευή Ιστοσελίδων για ΑμεΑ – Επιδότηση ΕΣΠΑ
web accessibility checker

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Τι είναι το πρότυπο WCAG 2.0

Το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines 2.0) είναι ένα σύνολο προτύπων και κατευθυντήριων αρχών που έχουν αναπτυχθεί από το World Wide Web Consortium (W3C) για την προσβασιμότητα του διαδικτύου. Το WCAG 2.0 περιγράφει πώς να κάνουν τα ιστοσελίδες πιο προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες, περιλαμβανομένων ατόμων με περιορισμένη όραση, ακοή, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα ανάγνωσης, και άλλες αναπηρίες.

Το WCAG 2.0 ορίζει τρεις επίπεδα προσβασιμότητας: Α, ΑΑ και ΑΑΑ, με το ΑΑ να αποτελεί το επίπεδο που θεωρείται ως η ελάχιστη απαιτούμενη προσβασιμότητα για την πλειονότητα των ιστοσελίδων.

Τα κριτήρια προσβασιμότητας του WCAG 2.0 καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως την προσβασιμότητα του περιεχομένου (κείμενο, εικόνες, ήχος, βίντεο), την πλοήγηση, την αναγνωσιμότητα, τη συμβατότητα με διάφορους τύπους συσκευών και προγραμμάτων περιήγησης, και άλλα. Το WCAG 2.0 είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία ιστοσελίδων που είναι προσβάσιμες και χρήσιμες για όλους τους χρήστες.

Σε τι διαφέρει μία ιστοσελίδα από μία ιστοσελίδα για ΑμεΑ;

Μία ιστοσελίδα για Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) διαφέρει από μία κανονική ιστοσελίδα κατά βάση στον σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα που προσφέρει. Ενώ η πλειονότητα των ιστοσελίδων σχεδιάζονται με γνώμονα τις ανάγκες των γενικών χρηστών, μία ιστοσελίδα για ΑΜΕΑ προσαρμόζεται για να προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση και χρήση σε αυτά τα άτομα. Ορισμένες από τις βασικές διαφορές είναι: Σχεδιασμός και Δομή: Μία ιστοσελίδα για ΑΜΕΑ συχνά έχει απλούστευμένο σχεδιασμό και ιεραρχημένη δομή για να είναι ευκολότερη η πλοήγηση και η εύρεση πληροφοριών. Προσβασιμότητα: Οι ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ συμμορφώνονται με υψηλά πρότυπα προσβασιμότητας, όπως το WCAG, προσφέροντας ειδικές λειτουργίες και προσαρμογές για τους χρήστες με αναπηρίες. Ειδικές Λειτουργίες: Οι ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ μπορεί να περιλαμβάνουν ειδικές λειτουργίες, όπως εργαλεία φωνητικού ελέγχου, αντιστοίχιση χρωμάτων, και εναλλακτικά μέσα πρόσβασης (όπως μεγέθυνση κειμένου). Περιεχόμενο: Το περιεχόμενο σε μία ιστοσελίδα για ΑΜΕΑ συχνά είναι συνοπτικό και σαφές, με έμφαση στην κατανόηση και την ευκολία ανάγνωσης. Συνολικά, ο στόχος μίας ιστοσελίδας για ΑΜΕΑ είναι να προσφέρει μια εμπειρία χρήσης που να είναι προσβάσιμη και ευχάριστη για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν αναπηρίες ή δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι χρήστες.

Μπορώ να μετατρέψω ένα υφιστάμενο site σε ιστοσελίδα για ΑμεΑ με δυνατότητα επιδότησης απο προγράμματα ΕΣΠΑ;

Φυσικά! Στην All Web Keys ειδικευόμαστε στη μετατροπή υπαρχόντων ιστοσελίδων σε προσβάσιμες ιστοσελίδες για Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ). Με εμπειρία στον τομέα της προσβασιμότητας και της ανάπτυξης ιστοσελίδων, μπορούμε να διαμορφώσουμε το υπάρχον site σας έτσι ώστε να πληροί όλες τις απαιτήσεις προσβασιμότητας και να παρέχει μια φιλική και ευχάριστη εμπειρία σε όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μετατροπής του ιστότοπού σας!

Ποιο είναι το κόστος μίας πιστοποιημένης ιστοσελίδας για ΑμεΑ;

Το κόστος μιας πιστοποιημένης ιστοσελίδας για Άτομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες και τις προδιαγραφές του κάθε πελάτη. Παρέχουμε προσαρμοσμένες λύσεις ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του έργου, το είδος του περιεχομένου που πρέπει να διαχειριστείτε και τις λειτουργικές απαιτήσεις που έχετε. Για να λάβετε μια προσφορά που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν αξιολόγηση του έργου σας και για να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που έχετε στο μυαλό σας.

Το e-shop μου χρειάζεται να είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ για να επιδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ;

Η προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη κατά την αξιολόγηση για επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ.
Πιό συγκεκριμένα πρέπει η ιστοσελίδα να διαθέτει πιστοποίηση για ΑμεΑ WCAG 2.0 AA

Στην All Web Keys, προωθούμε την ανάπτυξη ιστοσελίδων με υψηλά πρότυπα προσβασιμότητας που να πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ. Με την ενσωμάτωση πρακτικών προσβασιμότητας, μπορούμε να βοηθήσουμε το e-shop σας να πληροί τις απαιτήσεις για επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας.